Hozzávalók:
- A tésztához:
- 12 tojás
- 40 dkg porcukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 4 evőkanál meleg víz
- csipetnyi só
- 25 dkg liszt
- 15 dkg étkezési keményítő
- A töltelékhez:
- 2 dl zsíros tejszín
- 12,5 dkg étcsokoládé darabokra törve
- A csokoládémázhoz:
- 60 dkg porcukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 6 dkg vaj
- kb. 3 dl tej
- A borításhoz:
- 25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
Egy magas falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 25 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a meleg vízzel fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a sóval félkeménységűre verjük habverővel, lassan beleszórunk 15 dkg porcukrot, és jó keményre verjük. A tojáshabot a krémre halmozzuk. A lisztet a keményítővel összevegyítjük, és lazán a habmasszához keverjük. Az előkészített tepsibe töltjük, szétkenjük, és 30 percig sütjük. A sütő ajtaját az első 15 percben semmiképpen ne nyissuk ki. Ha kész, hagyjuk kihülni. Vágjuk 4 cm-es kockákra, majd keresztben félbe, s tegyük félre.
A töltelékhez öntsük a tejszínt és a csokoládét egy fém keverőtálba. Gőz felett kevergetve olvasszuk meg a csokit, hogy lágy, sima krémet kapjunk. Hagyjuk jól kihűlni, majd addig verjük, amíg könnyű és habos lesz. Töltsük be vele a piskótakockákat. A mázhoz a porcukrot, a kakaóport és a vajat dolgozzuk össze alaposan, öntsünk bele annyi tejet, hogy jól tapadó mázat kapjunk. Mártsuk meg a kockákat a mázban, majd forgassuk a kókuszreszelékbe. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés
A tésztába nem szükséges sütőpor, így is szép magas lesz, de 1 teáskanállal lehet tenni bele.
Forrás: [ x ] |